Offentlig möbelsnickare i Stockholm

Det ställs särskilda krav på möbler i offentliga miljöer, de bör vara slitstarka och tåliga på platser där många människor vistas. För inredning i offentliga lokaler som bibliotek, museum, sjukhus, och kyrkor är det ofta en arkitekt eller möbeldesigner som tar fram design och ritningar, och en möbelsnickare levererar sedan inredningen eller bygger den på plats.

Var hittar jag en offentlig möbelsnickare?

För att hitta en offentlig möbelsnickare i Stockholm kan du antingen leta i de register som finns på internet, eller gå direkt till deras hemsidor genom att söka på offentlig möbelsnickare. De flesta har mångåriga utbildningar bakom sig, och det är också vanligt att de kan visa upp gesäll- eller mästarbrev, som är en kvalitetsgaranti för hantverkare.

Vad är viktigt att tänka på?

Det är alltid bra att höra sig för med flera snickeriföretag, för att kunna jämföra priser, men också för att hitta den som har en stil eller inriktning som tilltalar. När du hittat en offentlig möbelsnickare i Stockholm som du känner passar för ditt projekt är det viktigt att ni kommer överens om vad som ska ingå i avtalet. Finns det t ex färdiga ritningar eller ska möbelsnickaren ta fram dem?

Om det finns arkitekter eller möbeldesigner involverade kan det vara bra att så tidigt som möjligt sätta dem i kontakt med möbelsnickaren. En annan viktig sak är att försäkra sig om att företaget du anlitar har ett nätverk av underleverantörer som kan göra andra saker, som arbeten i sten, tapetsering och montering av belysning. På det sättet ser du till att få en komplett installation och behöver inte ha flera olika leverantörer och kontrakt i samma projekt.

För det lyckade projektet

Genom att anlita en offentlig möbelsnickare i Stockholm får du specialbyggda och platsanpassade inredningar av hög kvalitet. Du får också möbler som är gjorda lokalt och med stor omsorg vad det gäller estetik, konstruktion, material, utformning och miljö. Det här är ett gammalt hantverk, med mycket yrkesstolthet. För att försäkra dig om att hitta en bra möbelsnickare kan det vara bra att ta referenser och titta på tidigare arbeten gjorda av de företag du är intresserad av.

Offentlig möbelsnickare i Stockholm