Om oss

Bolaget Thors snickeri AB drivs av Peter Thor, grundare, dekopör och möbelsnickare. En stark förkärlek till trä ledde fram till utbildningen som hantverkare. Drivkraften att bli skicklig och kunna designa egna kollektioner såväl som enstaka unika produkter har varit vägledande. Det är något speciellt att arbeta med ett levande material. Det andas och talar till en. Inget är det andra likt. Med mejsel, såg och andra verktyg kan allt bli möjligt, möbler såväl som dekorativa figurer.

Vi valde vidareutveckling i intarsia

Efter utbildning till möbelsnickare var det dags att komplettera med ytterligare kunskaper och valet föll på intarsia. En tusenårig kunskap som är både fascinerande, utmanande och kräver stor produktkännedom. Utöver att tillverka inredning och möbler kan vi därför erbjuda dekorativa arbeten i trä, så kallad intarsia, där vi formar mönster och ornament med trä.

Utbildning inom möbelsnickeri

Utbildningen på Carl Malmstensskolan borgar för en hög kvalitet, en stadig grund att stå på och insikter i hur man skapar och bevarar möbler med hög livskvalitet och lång hållbarhet. Carl Malmstensskolan grundades 1930 och sedan dess har det varit möjligt att utbilda sig inom möbeldesign och möbelsnickeri. Utbildningen omfattar även möbeltapetsering och möbelkonservering. Därför kan vi med stolthet säga att om du vill du känna att dina möbler är i trygga händer ska du vända dig till oss som möbelsnickare i Stockholm. Vår breda kompetens och erfarenhet gör det möjligt att erbjuda det mesta som efterfrågas. Vare sig du behöver hjälp med snickeri, design eller inredning kan du med förtroende vända dig till oss. Vi välkomnar alla olika slags uppdrag.